Поставите питање

3 + 3 = ?

Честа питања пацијената

Понекад се пацијенти интересују за иста питања. Због тога смо навели нека често постављана питања и одговоре на њих. Ако имате неко питање на које не можете сазнати одговор најбоље је да закажете преглед. На једноставнија питања одговор можете добити и телефоном.

Питања

која пацијенти често постављају

Код Вас се ради, према подацима које сте навели, о акцидентном отварању коморе пулпе зуба, Наиме рад са високо-туражним бушилицама уз смањену осетљивост зуба (анестезија) повецава опасност од нехотицног отварања пулпе.
Уколико се то догоди након успешног прекривања пулпе које је претпостављам, Ваш стоматолог вец урадио, потребно је повремено контролисати виталитет (електротестом) дотицног зуба у периоду од шест месеци.

Непријатан задах  може имати узрок у усној дупљи, али и ван ње. У највећем броју случајева (до 90%) задах потиче од бактеријских резервоара у устима као што су горња површина језика и парадонтални џепови. То што наводите да Вам је језик често бео упућује на могућност да проблем лежи управо овде, тј. у наслагама на језику. Како би се поставила тачна дијагноза и одредила адекватна терапија потребно је да додјете на преглед код специјалисте за пародонтологију и оралну медицину. Заказивање и информације везане за рад на одељењу можете добити позивом на број 021/661-22-22 локал 16.

Ми смо установа терцијарне здравствене заштите те се нама обраћате само ако Вам стоматолог Вашег припадајућег Дома здравља да упут или ако сте се одлучили за једног од стоматолога запослених на клиници а спремни сте да самостално платите комплетну цену услуге. Ако желите да цену услуге смањите на пола услугу ће Вам пружити наши студенти уз супервизију наставника и сарадника Медицинског факултета.

Можете заказати телефонски, онлине или лично. Погледајте нашу страницу заказивање.

Ако сте категорија осигураника која плаћа услуге, свака анестезија се плаћа.

Морате доћи на преглед. Ако су зуби здрави нема разлога да се зуби не исправе.

Контактирајте нас и ми ћемо Вам изложити списак слободних стоматолога из те области.

Ако постоје проблеми са деснима-зубним месом или променама у усној дупљи онда се треба обратити служби за ОРАЛНУ МЕДИЦИНУ И ПАРОДОНТОЛОГИЈУ. Телефон: 021/ 661-22-22, локал 28.

Консултујте се са лекаром опште праксе или својим гинекологом о избалансираној исхрани, а нас посетите да Вас прегледамо, решимо проблеме Ваших покварених зуба.

Никад није превише рано. О оралној хигијени треба водити рачуна од рођења. Закажите преглед код дечијег стоматолога. Телефон: 021/ 661-22-22,  Локал 17.

У зависности од здравља Ваших зуба, броја пломби и врсте материјала којим желите да се изврши реконструкција зависиће и цена. Након прегледа тачно ћемо Вас информисати о томе.

Студенти раде само одређене интервенције за које су едуковани. Контролу обављају наставници и сарадници Медицинског факултета, тако да нема бојазни. Предност услуга код нас је и у томе што су оне многоструко повољније него у приватној пракси.

Свака стоматолошка интервенција има своју цену. Закажите преглед. Након прегледа бићете информисани о цени услуге која је Вама неопходна.

Недостају Вам зуби али нисте рекли који нити колико имате година. Ако сте одрасла особа, а зубе сте извадили или Вам никада нису ни израсли обратите се колегама у служби за стоматолошку протетику.

Служба из стоматолошке протетике помоћи ће Вам израдом штитника. Јавите се помоћи ћемо Вам.

Свако од нас се суочава са мноштвом проблема у току дана што доводи до стреса и појаве симптома које сте Ви навели. Ноћу треба да носите штитнике које ће вам израдити специјалисти стоматолошке протетике. Да би смо заштитили Ваше зубе морамо их максимално чувати од додатних оштећења који се јављају и у току дана. Избаците или смањите пића која садрже кофеин (кафа, кока кола, чоколада). Избаците алкохол јер се стезање зубима интензивира након уноса алкохола. Не грицкајте оловке јер то може довести до грчења мишића вилице. Тренирајте себе да не стежете зубе. Релаксирајте своје мишиће лица тиме што ће те их грејати пре спавања топлим пешкиром. Пронађите узроке Вашег стреса и покушајте да их елиминишете.

Право решење за Вас може се понудити само након прегледа. Бићете задовољни. Јавите се. Решење увек постоји.

Служба за оралну медицину и пародонтологију користи ласер у терапијске сврхе. Цена услуге зависи од процедуре која је одређена Вашим здравственим стањем. Закажите преглед, утврдите степен Вашег оралног здравља и цену евентуалних интервенција.

Специјалисте оралне хирургије и имплантологије након прегледа и процене Вашег здравља информисаће Вас о могућности остварења имплантолошке интервенције и наравно цене евентуалне услуге. Очекујемо Вас.

Заливање фисура је стандардна процедура која се обавља свуда у свету а и код нас. Слободно се обратите служби за дечију и превентивну стоматологију.