Postavite pitanje

1 + 7 = ?

Česta pitanja pacijenata

Ponekad se pacijenti interesuju za ista pitanja. Zbog toga smo naveli neka često postavljana pitanja i odgovore na njih. Ako imate neko pitanje na koje ne možete saznati odgovor najbolje je da zakažete pregled. Na jednostavnija pitanja odgovor možete dobiti i telefonom.

Pitanja

koja pacijenti često postavljaju

Kod Vas se radi, prema podacima koje ste naveli, o akcidentnom otvaranju komore pulpe zuba, Naime rad sa visoko-turažnim bušilicama uz smanjenu osetljivost zuba (anestezija) povecava opasnost od nehoticnog otvaranja pulpe.
Ukoliko se to dogodi nakon uspešnog prekrivanja pulpe koje je pretpostavljam, Vaš stomatolog vec uradio, potrebno je povremeno kontrolisati vitalitet (elektrotestom) doticnog zuba u periodu od šest meseci.

Neprijatan zadah  može imati uzrok u usnoj duplji, ali i van nje. U najvećem broju slučajeva (do 90%) zadah potiče od bakterijskih rezervoara u ustima kao što su gornja površina jezika i paradontalni džepovi. To što navodite da Vam je jezik često beo upućuje na mogućnost da problem leži upravo ovde, tj. u naslagama na jeziku. Kako bi se postavila tačna dijagnoza i odredila adekvatna terapija potrebno je da dodjete na pregled kod specijaliste za parodontologiju i oralnu medicinu. Zakazivanje i informacije vezane za rad na odeljenju možete dobiti pozivom na broj 021/661-22-22 lokal 16.

Mi smo ustanova tercijarne zdravstvene zaštite te se nama obraćate samo ako Vam stomatolog Vašeg pripadajućeg Doma zdravlja da uput ili ako ste se odlučili za jednog od stomatologa zaposlenih na klinici a spremni ste da samostalno platite kompletnu cenu usluge. Ako želite da cenu usluge smanjite na pola uslugu će Vam pružiti naši studenti uz superviziju nastavnika i saradnika Medicinskog fakulteta.

Možete zakazati telefonski, online ili lično. Pogledajte našu stranicu zakazivanje.

Ako ste kategorija osiguranika koja plaća usluge, svaka anestezija se plaća.

Morate doći na pregled. Ako su zubi zdravi nema razloga da se zubi ne isprave.

Kontaktirajte nas i mi ćemo Vam izložiti spisak slobodnih stomatologa iz te oblasti.

Ako postoje problemi sa desnima-zubnim mesom ili promenama u usnoj duplji onda se treba obratiti službi za ORALNU MEDICINU I PARODONTOLOGIJU. Telefon: 021/ 661-22-22, lokal 28.

Konsultujte se sa lekarom opšte prakse ili svojim ginekologom o izbalansiranoj ishrani, a nas posetite da Vas pregledamo, rešimo probleme Vaših pokvarenih zuba.

Nikad nije previše rano. O oralnoj higijeni treba voditi računa od rođenja. Zakažite pregled kod dečijeg stomatologa. Telefon: 021/ 661-22-22,  Lokal 17.

U zavisnosti od zdravlja Vaših zuba, broja plombi i vrste materijala kojim želite da se izvrši rekonstrukcija zavisiće i cena. Nakon pregleda tačno ćemo Vas informisati o tome.

Studenti rade samo određene intervencije za koje su edukovani. Kontrolu obavljaju nastavnici i saradnici Medicinskog fakulteta, tako da nema bojazni. Prednost usluga kod nas je i u tome što su one mnogostruko povoljnije nego u privatnoj praksi.

Svaka stomatološka intervencija ima svoju cenu. Zakažite pregled. Nakon pregleda bićete informisani o ceni usluge koja je Vama neophodna.

Nedostaju Vam zubi ali niste rekli koji niti koliko imate godina. Ako ste odrasla osoba, a zube ste izvadili ili Vam nikada nisu ni izrasli obratite se kolegama u službi za stomatološku protetiku.

Služba iz stomatološke protetike pomoći će Vam izradom štitnika. Javite se pomoći ćemo Vam.

Svako od nas se suočava sa mnoštvom problema u toku dana što dovodi do stresa i pojave simptoma koje ste Vi naveli. Noću treba da nosite štitnike koje će vam izraditi specijalisti stomatološke protetike. Da bi smo zaštitili Vaše zube moramo ih maksimalno čuvati od dodatnih oštećenja koji se javljaju i u toku dana. Izbacite ili smanjite pića koja sadrže kofein (kafa, koka kola, čokolada). Izbacite alkohol jer se stezanje zubima intenzivira nakon unosa alkohola. Ne grickajte olovke jer to može dovesti do grčenja mišića vilice. Trenirajte sebe da ne stežete zube. Relaksirajte svoje mišiće lica time što će te ih grejati pre spavanja toplim peškirom. Pronađite uzroke Vašeg stresa i pokušajte da ih eliminišete.

Pravo rešenje za Vas može se ponuditi samo nakon pregleda. Bićete zadovoljni. Javite se. Rešenje uvek postoji.

Služba za oralnu medicinu i parodontologiju koristi laser u terapijske svrhe. Cena usluge zavisi od procedure koja je određena Vašim zdravstvenim stanjem. Zakažite pregled, utvrdite stepen Vašeg oralnog zdravlja i cenu eventualnih intervencija.

Specijaliste oralne hirurgije i implantologije nakon pregleda i procene Vašeg zdravlja informisaće Vas o mogućnosti ostvarenja implantološke intervencije i naravno cene eventualne usluge. Očekujemo Vas.

Zalivanje fisura je standardna procedura koja se obavlja svuda u svetu a i kod nas. Slobodno se obratite službi za dečiju i preventivnu stomatologiju.